11 tips for bedre søvn
1. Beveg deg!
Forskning har vist at hard fysisk trening eller kraftige anstrengelser de siste tre timene før sengetid kan forstyrre søvnen til de fleste mennesker, spesielt hvis du allerede har problemer med å sove.
Dette skyldes at trening øker kroppens produksjon av hormoner som adrenalin og kortisol, som kan holde hjernen i en aktiv tilstand og gjøre det vanskelig å sovne. I tillegg kan høy kroppstemperatur etter trening også forstyrre søvnkvaliteten.
Det er imidlertid verdt å merke seg at dette ikke gjelder for alle mennesker. Noen mennesker opplever faktisk bedre søvn etter hard trening, spesielt hvis det er en del av deres daglige rutine og de gir kroppen tilstrekkelig tid til å avkjøles og slappe av før sengetid.
Likevel, hvis du allerede har problemer med søvn, kan det være lurt å unngå hard fysisk aktivitet de siste tre timene før sengetid. I stedet kan du prøve avslappende aktiviteter som yoga eller meditasjon for å hjelpe deg å slappe av og forberede deg på en god natts søvn.
2. Stå opp fra sengen
Hvis du våkner om natten, bør du unngå å oppholde deg i sterkt lys, som for eksempel fra en datamaskin, mobiltelefon eller en TV-skjerm. Slike enheter avgir et blått lys som kan være spesielt forstyrrende for søvn.
I stedet kan du prøve å slå av alle lyskilder og gjøre omgivelsene dine så mørke som mulig.
Generelt sett anbefales det også å unngå å bruke mobiltelefoner, datamaskiner eller TV-skjermer i sengen eller på soverommet, da dette kan føre til at hjernen forbinder soverommet med våkenhet og aktivitet i stedet for å være et rolig og avslappende miljø for søvn.
3. Unngå å sove på dagtid
Det er generelt anbefalt å unngå søvn på dagtid for å opprettholde en sunn søvnrytme om natten. Dette skyldes at søvn på dagtid kan forstyrre kroppens naturlige døgnrytme og gjøre det vanskeligere å sovne om natten. Å sove på dagtid kan også føre til en reduksjon i dyp søvn om natten, noe som kan påvirke søvnkvaliteten og føre til økt trøtthet og søvnighet i løpet av dagen.
Likevel kan det noen ganger være hensiktsmessig å ta en kort powernap på omtrent 20 minutter, spesielt hvis du føler deg veldig trøtt eller sliten i løpet av dagen. En kort powernap på formiddagen kan også gi en midlertidig energiboost og øke produktiviteten senere på dagen.
Det er imidlertid viktig å ikke la powernappen bli for lang. Å sove for lenge på dagtid kan føre til at du føler deg enda mer trøtt og forvirret når du våkner, og det kan også forstyrre søvnrytmen din om natten.
4. Løs konflikter eller problemer før sengetid
Det er viktig å prøve å løse eller diskutere eventuelle problemer eller bekymringer i god tid før du går til sengs, da dette kan hjelpe deg med å forbedre søvnkvaliteten.
Hvis du går og legger deg med ubesvarte bekymringer eller uavklarte problemer, kan dette føre til at tankene dine spinner rundt og holder deg våken om natten.
En god strategi for å løse eller diskutere problemer eller bekymringer før sengetid er å skrive dem ned eller lage en to-do-liste for neste dag. Dette kan hjelpe deg med å få tankene ut av hodet og gi deg en følelse av kontroll over situasjonen.
5. Godta et par netter med dårlig søvn
Det er faktisk ganske vanlig å oppleve perioder med søvnløshet eller vanskeligheter med å sove, og selv om det kan være slitsomt, er det vanligvis ikke farlig.
Det viktig å huske at kroppen din vil fortelle deg når den trenger søvn, og det vil ikke skade deg å gå en natt eller to uten søvn.
Faktisk kan det å bekymre deg for ikke å få nok søvn faktisk gjøre problemet verre. Å bekymre seg for søvnløshet kan føre til en ond spiral som igjen kan gjøre det vanskeligere å sove.
6. Prøv å ikke gjøre noen endringer
Når man opplever nyoppståtte søvnproblemer, er det vanlig å ønske å gjøre noe for å løse problemet så fort som mulig. Men faktisk kan det å gjøre ingenting være det beste i denne situasjonen.
Det er viktig å fortsette med samme døgnrytme og rutiner som før problemet oppstod, og som du sa, da søvnen fortsatt var god. Hvis du begynner å kompensere for tapt søvn ved å øke tiden du tilbringer i sengen eller legger til søvn på dagtid, kan det gjøre søvnproblemene verre.
7. Stå opp til samme tid – uansett!
Det å ha en regelmessig døgnrytme er en viktig faktor for å opprettholde god søvnkvalitet og for å føle seg uthvilt og våken i løpet av dagen. En del av dette innebærer å etablere en fast rutine for å gå til sengs og å stå opp.
Det er anbefalt å stå opp til et fast tidspunkt om morgenen, uansett hvor lite eller mye man har sovet. Dette kan være utfordrende når man har hatt en dårlig nattesøvn eller når man har muligheten til å sove lenger på helgene, men det kan faktisk hjelpe med å stabilisere døgnrytmen og støtte sunne søvnvaner.
8. Få nok dagslys
Å få nok dagslys har stor innvirkning på søvn og våkenhet. Sollys hjelper kroppen med å regulere sin indre klokke, som igjen kan bidra til å forbedre søvnkvaliteten om natten. Forskning har vist at personer som får nok dagslys, spesielt om morgenen, har lettere for å sovne om kvelden og sover bedre gjennom natten.
Det anbefales å få minst 30 minutter med dagslys hver dag, og helst innen de to første timene etter at du har stått opp. Dette kan bidra til å justere døgnrytmen og gjøre det lettere å stå opp om morgenen og føle seg våken og opplagt gjennom dagen.
Det er spesielt viktig for personer som jobber innendørs eller som ikke får mye naturlig dagslys å sørge for å få tilstrekkelig med dagslys gjennom dagen. Dette kan gjøres ved å ta en spasertur utendørs i løpet av lunsjpausen eller åpne gardinene og la sollyset slippe inn i rommet du oppholder deg i.
Dersom det er vanskelig å få tilstrekkelig med dagslys, kan det vurderes å bruke en lyslampe som simulerer dagslys. Dette kan være spesielt nyttig for personer som bor i områder med lite naturlig lys om vinteren eller som jobber nattskift og ikke får eksponering for naturlig dagslys om morgenen.
9. Forsøk å ha et behagelig sovemiljø
Det er viktig å ha et behagelig sovemiljø for å kunne oppnå god søvnkvalitet. Temperatur, lys og støy er tre faktorer som kan påvirke søvnen betydelig.
En behagelig temperatur på soverommet kan bidra til å øke søvnkvaliteten. Det anbefales å holde temperaturen på soverommet rundt 18 grader Celsius, da dette ofte oppleves som den ideelle temperaturen for søvn. Det er viktig å merke seg at temperaturen under dyna vil være høyere.
Støy er en annen faktor som kan påvirke søvnen. Det kan være lurt å unngå støy fra trafikk, naboer eller andre kilder som kan forstyrre søvnen. Dersom støy ikke kan unngås, kan det være lurt å bruke ørepropper eller hvit støy, som for eksempel en vifte eller en app på mobilen, for å dempe lydene.
10. Ikke se på klokken!
Å sjekke klokken når du våkner kan øke bekymringene dine rundt søvnproblemer. Det kan føre til at du bekymrer deg for hvor lang tid du har brukt på å sovne, eller hvor mange timer du har igjen til å sove før du må stå opp. Disse bekymringene øker presset på å sovne, noe som igjen kan gjøre det vanskeligere å sovne.
Det kan også føre til en ond sirkel av søvnproblemer. Hvis du sjekker klokken og ser at du ikke har sovet nok, kan du bli mer bekymret for å få nok søvn og prøve hardere å sovne. Dette kan føre til at du blir mer anspent, noe som gjør det enda vanskeligere å sovne.
Å snu klokken bort fra sengen kan bidra til å redusere bekymringene knyttet til søvnproblemer, og hjelpe deg med å fokusere på avslapning og å falle til ro i stedet. Hvis du føler at du trenger en vekkerklokke for å våkne til en bestemt tid, kan du plassere klokken på en avstand fra sengen din, slik at du ikke kan se den når du ligger ned.
11. Prøv naturlig søvnhjelp med melatonin: ReviSleep®
Løsningen på søvnproblemer kan du nå få reseptfritt. Det nye kvalitetsproduktet ReviSleep® gir deg hele 5 gode og dokumenterte ingredienser. Disse har sine forskjellige virkeområder, og det gjør ReviSleep® til et komplett produkt for å hjelpe mot vanlige søvnproblemer.
Nyt den deilige følelsen av å våkne uthvilt etter en god natts søvn
ReviSleep® har en perfekt balansert blanding for å hjelpe deg med å sovne og holde deg sovende gjennom natten. Du får melatonin, aktive ingredienser fra fire anerkjente urter og dessuten viktige vitaminer og mineraler.
Dette produktet tas lett opp i kroppen uten noen vanedannende effekter, noe som gjør ReviSleep® til et ideelt valg for å støtte livsstilen din, eller hvis du leter etter noe pålitelig for å hjelpe deg med søvnvansker.
Hvorfor ReviSleep® er det beste produktet du kan kjøpe
- Produktet er utviklet både for å hjelpe deg med å sovne og holde deg i søvn
- Hver kapsel inneholder 1 mg melatonin og aktive ingredienser fra fire naturlige urter
- Beriket med verdifulle vitaminer og mineraler, som for eksempel – magnesium, vitamin D3, vitamin B12 og folsyre.
- Inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler
- Høy fordøyelighet og effektivitet
- Enkel å ta og tåles veldig godt
- Ikke vanedannende
- Inneholder ingen allergener
- Inneholder ingen animalske produkter – egnet for veganere og vegetarianere
- Inneholder ikke tilsatt sukker – ideell for diabetikere
- Utmerket valuta for pengene
Har ReviSleep® noen uønskede bivirkninger?
ReviSleep® har en utmerket sikkerhetsprofil. Så lenge du holder deg til den anbefalte dosen, vil ingen av ReviSleeps aktive ingredienser forårsake uønskede effekter. Barn under tolv år bør imidlertid ikke ta ReviSleep®.
Hvis du tar andre medisiner, vennligst diskuter det planlagte inntaket av ReviSleep® med legen din på forhånd for å utelukke mulige interaksjoner.
ReviSleep® – både for å hjelpe deg å sovne og for å sove gjennom natten
NYHETEN ReviSleep® er sammensatt av 5 unike ingredienser:
- Melatonin bidrar til å redusere innsovningstiden
- Valarianarot bidrar til å opprettholde naturlig søvn
- Sitronmelisse støtter avslapning, samt mentalt og fysisk velvære
- Kaliforniavalmue fremmer kvaliteten på naturlig søvn
- Pasjonsblomst bidrar til rolig hvile
NYHETEN ReviSleep® har 5 dokumenterte virkestoffer som alle kan hjelpe deg til å få en god natts søvn.
INVITASJON
Prøv ReviSleep til HALV PRIS – fri frakt!
Ja takk! Jeg vil prøve Revisleep til HALV PRIS!
Hjem | Ingredienser | Kjøpsvilkår | Personvern
Kilde: nhi.no
Disclaimer: Personene som er nevnt på denne siden er ekte kunder som selv bruker produktene og uttrykker sin egen mening om deres effekt i anmeldelsene. Resultatene kan variere fra person til person. Dette nettstedet er kun til informasjonsformål og erstatter på ingen måte en personlig konsultasjon, undersøkelse eller diagnose av en lisensiert lege. Innholdet på dette nettstedet er ikke for selvdiagnose. Dette produktet er ikke ment å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre sykdom.