1 av 3 i befolkningen har søvnvansker ukentlig:
Hva er konsekvensene av dårlig søvn?
God søvn er en viktig del av livet, faktisk like viktig for kroppen som vann og mat. Det er kanskje derfor vi bruker en tredjedel av livet på å sove?
1 av 3 i befolkningen har søvnvansker ukentlig. Årsakene kan være kroppslige plager, bekymringer, stress, støy eller bruk av skjerm utover kvelden.
Kilde: Folkehelseinstituttet [1]
Søvn påvirker nesten alle typer vev og system i kroppen – fra hjernen, hjertet og lungene til forbrenning, immunforsvaret og humøret. Forskning viser at dårlig søvnkvalitet øker risikoen for svekket helse[2].
Forskning viser at dårlig søvnkvalitet øker risikoen for svekket helse.
Spesielt er søvnen viktig for hjernen. Søvn virker som en slags vaskemaskin på hjernen, slik at giftstoffer som bygger seg opp mens du er våken, fjernes i løpet av natten. Hjernen trenger søvnen for lære og skape nye minner, og for å bearbeide de mange inntrykkene fra dagen.
Når vi sover dårlig, kan det gå ut over både relasjoner og arbeidslivet. Dårligere konsentrasjon og mindre kreativitet på jobb kan bli konsekvensen, i tillegg kommer høyere risiko for ulykker både på arbeid og i trafikken. Unødvendige konflikter kan oppstå på grunn av at vi er irritable og lite opplagte.
Hvor mye søvn trenger du?
Hvor mye vi sover, og hvor mye søvn vi faktisk trenger, varierer. Det er store individuelle forskjeller i søvnbehov. For voksne er det normalt å sove mellom 6 og 8 timer hver natt. Kvaliteten på søvnen er vel så viktig som antallet timer du sover. Er du uthvilt på dagtid, har du fått tilstrekkelig søvn. [3]
Vi kan alle gjøre en egeninnsats for å forbedre kvaliteten på søvnen vår – for eksempel ved å slå av telefon/nettbrett før vi legger oss, gi oss selv god tid til å hvile, spise sunt og næringsrikt kosthold og regelmessig mosjon. Vi har imidlertid ikke særlig innflytelse over noen av de mest kritiske faktorene for sunn søvn – som f.eks produksjonen av hormonet melatonin.
Søvnhormonet melatonin
Melatonin er et naturlig hormon i kroppen som styrer døgnrytmen vår. Det utskilles fra epifysen som ligger i hjernen. Naturlig melatoninproduksjon er lysavhengig – noe som betyr at den frigjøres så snart det begynner å bli mørkt. Effekten gjenspeiles i økende tretthet, og det er derfor melatonin ofte beskrives som “søvnhormonet”.
Melatonin bidrar til å redusere innsovningstiden
Ulike individuelle faktorer kan føre til at kroppen produserer mindre melatonin enn det som trengs for en avslappende søvn. Noen årsaker til lavere melatoninproduksjon inkluderer for eksempel høyere alder, skiftarbeid eller «jetlag» etter lengre flyreiser. Resultatet kan være problemer med å sovne og opprettholde søvnen. Melatonins betydning for kvalitetssøvn er dokumentert i en rekke studier. [4]
Aktive urter brukt for å fremme søvnkvalitet
Valerianarot
Valerianarot er anerkjent for å kunne bidra til å opprettholde en naturlig søvn. Den har en beroligende og muskelavslappende effekt og kan også brukes til å hjelpe tilstander som spenning, stress og følelse av opprømthet. Mange sliter med oppvåkning midt på natten, og valerianarot kan derfor gi viktig hjelp for en naturlig søvn.
Sitronmelisse
Sitronmelisse er en populær kulinarisk urt med en distinkt, forfriskende smak. Den har vært brukt i hundrevis av år blant annet for sin lett avslappende virkning og for å roe ned følelser av bekymring og spenning.
Kaliforniavalmue
Kaliforniavalmue er en annen klassisk urt som er anerkjent for å fremme kvaliteten på naturlig søvn. Spesielt i kombinasjon med valerianarot, har kaliforniavalmue blitt vitenskapelig bevist å forbedre varigheten av søvn og dermed søvnkvaliteten.
Pasjonsblomst
Pasjonsblomst er en tradisjonell medisinsk plante som det er kjent for å være mer enn 500 forskjellige arter av. Den mest kjente av disse pasjonsblomstene er sorten som bærer spiselig frukt. Ekstrakter fra pasjonsblomst blir ofte brukt i urteblandinger for å fremme følelsen av rolig og lett avslappende søvn.
Naturlig søvnhjelp med melatonin: ReviSleep®
Løsningen på søvnproblemer kan du nå få reseptfritt. Det nye kvalitetsproduktet ReviSleep® gir deg hele 5 gode og dokumenterte ingredienser. Disse har sine forskjellige virkeområder, og det gjør ReviSleep® til et komplett produkt for å hjelpe mot vanlige søvnproblemer.
Nyt den deilige følelsen av å våkne uthvilt etter en god natts søvn
ReviSleep® har en perfekt balansert blanding for å hjelpe deg med å sovne og holde deg sovende gjennom natten. Du får melatonin, aktive ingredienser fra fire anerkjente urter og dessuten viktige vitaminer og mineraler.
Dette produktet tas lett opp i kroppen uten noen vanedannende effekter, noe som gjør ReviSleep® til et ideelt valg for å støtte livsstilen din, eller hvis du leter etter noe pålitelig for å hjelpe deg med søvnvansker.
NYHETEN ReviSleep® har 5 dokumenterte virkestoffer som alle kan hjelpe deg til å få en god natts søvn.
INVITASJON
Prøv ReviSleep til HALV PRIS – fri frakt!
Ja takk! Jeg vil prøve Revisleep til HALV PRIS!
Hjem | Ingredienser | Kjøpsvilkår | Personvern
[1] Kilde Folkehelseinstituttet https://www.fhi.no/nettpub/hin/psykisk-helse/sovnvansker-folkehelserapporten/
[2] Brain Basics: Understanding Sleep | National Institute of Neurological Disorders and Stroke (nih.gov)
https://www.ninds.nih.gov/health-information/public-education/brain-basics/brain-basics-understanding-sleep
[3] Kilde Helsedirektoratet https://www.helsedirektoratet.no/brosjyrer/sov-godt-gode-rad-for-bedre-sovn/
[4] Kilde: Sletten, T. L. et al. Efficacy of melatonin with behavioural sleep-wake scheduling for delayed sleep-wake phase disorder: A double-blind, randomised clinical trial. PLoS Medicine15, e1002587 (2018).
Disclaimer: Personene som er nevnt på denne siden er ekte kunder som selv bruker produktene og uttrykker sin egen mening om deres effekt i anmeldelsene. Resultatene kan variere fra person til person. Dette nettstedet er kun til informasjonsformål og erstatter på ingen måte en personlig konsultasjon, undersøkelse eller diagnose av en lisensiert lege. Innholdet på dette nettstedet er ikke for selvdiagnose. Dette produktet er ikke ment å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre sykdom.